AnsamblulDoinita

AnsamblulDoinita

vineri, 4 ianuarie 2013

India 2012 - Mood Indigo Worldfest Mumbai (Romana)


De pe 14 pana pe 24 decembrie 2012, ansamblul folcloric Doinita al Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti a participat la Mood Indigo Worldfest in Mumbai India - cel mai mare festival cultural din Asia. 

Putem spune ca am dat de o alta lume: alta educatie, alta cultura, alt stil de viata. 
Prima impresie a fost una placuta: la iesirea din aeroport am fost intampinati in mod traditional indian: ni s-au pus ghirlande de flori la gat si buline rosii in frunte. Alte elemente care ne-au impresionat au fost:
-  faptul ca indiencele se imbraca in sarri in viata de zi cu zi (nu este purtat ocazional, ci folosit in mod curent); 
- miscarea capului specifica indienilor
- maimutele care se plimbau pe strazi sau pe langa temple asemenea cainilor la noi
- traficul! nu se respecta practic nicio regula, niciun semafor sau trecere de pietoni, iar prioritatea se acorda la mica intelegere.

Am vizitat cateva monumente interesante, printre care:
- Elephanta Caves 


- Gateway of India

- IITB Temple

- The Taj Mahal Palace & Tower Hotel 

Din punct de vede artistic, Romania a last in urma o impresie excelenta, primind de altfel invitatii pentru urmatoarele festivaluri. Am avut 3 spectacole, o parada si un workshop. Celelalte grupuri care au participat la Mood Indigo Worldfest au fost din Serbia, Italia, Japonia si Sri Lanka. ~
Alte activitati: 
- Fiecare tara a amenajat un stand propriu. In cadrul standului Romaniei am prezentat obiecte traditionale, costume populare, planse cu fotografii reprezentative din Romania.
- Ansamblul Doinita a participat la:  un workshop de Bollywood Dance organizat de dansatori indieni; un workshop de manuire a steagurilor organizat de Sbandieratori dei Rioni - Cori - Italia; un workshop de origami organizat de Iov Fukui - Japonia; un workshop de dans organizat de Simyonov Folk Ballet Belgrad - Serbia.
- Pe data de 21.12.2012, Ansamblul Doinita a avut locuri VIP la concertul Simple Plan din cadrul Mood Indigo Worldfest! 

- Show 1: 



- Show 2:



- Parada:



- Workshop Bollywood:

A fost intr-adevar o experienta unica, pe care nu o vom uita niciodata! Mood Indigo Worldfest si-a atins pe deplin scopul, acela de a forma legaturi puternice atat intre membrii grupului nostru si indieni cat si cu celelalte tari participante.

Fotografii:












































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu