Despre noiAnsamblul Folcloric Doinita

-prezentare generala-               

Ansamblul folcloric Doinita a fost infiintat in 2008 sub conducerea domnului Gheorghe Leasa, la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti. Grupul nou-infiintat reprezenta aripa tanara a folclorului de la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti, preluandu-i ca membrii fondatori pe tinerii care invatasera sa danseze la Palatul National al Copiilor si doreau sa continue cu dansul popular. De-a lungul timpului ansamblul a primit cu bratele deschise orice tanar dornic sa cunoasca traditiile autentice romanesti.


De atunci ansamblul a participat la numeroase spectacole de folclor, evenimente publice sau private, dar si turnee nationale si internationale. Astfel in 2008, Doinita a reprezentat cu succes Romania in Spania si Italia, in 2009 in Finlanda, Turcia, in 2010 in Cipru si Scotia, in 2011 in Italia, in anul 2012 in India, in 2013 in Polonia si Serbia, iar in 2014 in Anglia si Finlanda.


Repertoriul ansamblului Doinita este variat, cuprinzand dansuri din toate zonele tarii: Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Ardeal, Banat, Bihor, Maramures. Fiecare dans este jucat in costumul specific zonei din care provine.

Ansamblul nostru incinge atmosfera la orice eveniment, pentru ca numai noi, romanii, stim ce inseamna cantec, joc si voie buna.
Gheorghe LEASA - Intemeietorul ansamblului folcloric Doinita: 

Apartenenta: 
- Ansamblul Folcloric Doinita apartine de Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti: www.ccs.ro 
https://www.facebook.com/pages/Casa-de-Cultura-a-Studentilor-Bucuresti/188432718175


- Ansamblul Folcloric Doinita face parte din Asociatia Doinita Dance Studio din Bucuresti: 
http://www.dansuripopulareevenimente.wordpress.com/
https://www.facebook.com/DoinitaDanceStudio